Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube об'єднають антитерористичні бази

Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube об'єднають антитерористичні бази

Укрінформ
Найбільші компанії, що працюють в галузі інтернет-технологій - Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube - домовилися про співробітництво з метою зупинити поширення терористичних фотографій і відео через свої сайти.

Про це повідомляє ВВС.

"Компанії планують створити єдину базу, яка буде містити "віртуальні відбитки пальців" всього контенту. За допомогою цієї бази даних вони стежитимуть за завантаженнями контенту на сайти. У разі появи матеріалів екстремістського змісту компанії зможуть прибирати їх зі своїх сайтів ще до того, як вони почнуть масово поширюватися", - наголошується в публікації.

У Twitter заявили, що на сервісах, що надаються компанією, "немає місця для контенту, який сприяє тероризму". Представник сайту мікроблогів також повідомив, що ініціатива спрямована на обмеження "найбільш радикальних і шокуючих" фото - і відеоматеріалів.

З часом до бази даних отримають доступ інші компанії, які також хотіли б відслідковувати поширення екстремістських матеріалів.

Якщо користувач вважає, що його вміст був вилучений помилково і ніяк не пов'язаний з підтримкою терористичних груп, то він може поскаржитися на рішення сервісу, йдеться в заяві Twitter.

Чотири компанії домовилися про більш тісну співпрацю в цій галузі багато в чому перебуває під тиском Європейського союзу. Півроку тому Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube взяли на себе зобов'язання протягом 24 годин видаляти прояви расизму й ненависті на своїх сервісах.

Єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова заявила, що американські компанії трохи не дотягли до цих стандартів. Вона заявила, що якщо вони не будуть реагувати швидше, то Брюссель введе законодавчі заходи, які зобов'яжуть їх це робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-