SpaceX запустила передовий метеорологічний супутник для Космічних сил США

SpaceX запустила передовий метеорологічний супутник для Космічних сил США

Укрінформ
Компанія SpaceX 11 квітня запустила другу у цьому році місію для Космічних сил США, яка доставить метеорологічний супутник на низьку навколоземну орбіту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Ракета Falcon 9 стартувала з бази космічних сил Ванденберг, штат Каліфорнія, сьогодні о 07:25 ранку за місцевим часом (о 16:25 за київським часом), виконуючи місію USSF-62 для Космічних сил США.

Перший ступінь Falcon 9 успішно повернувся на Землю менше ніж через 8 хвилин після старту. Згідно з описом місії SpaceX, це був третій запуск і посадка цієї конкретної ракети-носія.

Місія відправить супутник Weather System Follow-on – Microwave (WSF-M) на низьку навколоземну орбіту.

Як розповіли в компанії BAE Systems, яка розробила та побудувала супутник, WSF-M – це космічний супутник наступного покоління, який «надаватиме важливу та корисну інформацію про погоду для військових операцій у всіх областях ведення бойових дій».

Читайте також: SpaceX запустила у космос 11 супутників

Основним інструментом передового супутника є мікрохвильовий тепловізор, який вимірюватиме вітри на поверхні моря, силу тропічних циклонів та збиратиме інші дані. Окрім цього, на WSF-M також літатиме датчик космічної погоди, наданий урядом США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Південна Корея за допомоги Сполучених Штатів запустила в космос свій другий вітчизняний військовий супутник-розвідник.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-