УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (3 травня - 9 травня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (3 травня - 9 травня 2024 року)

Укрінформ
У період з 3 по 9 травня Укрінформ висвітлював теми інвестицій в економіку країни, застосування ШІ у виробництві зброї та проблеми внутрішніх переселенців.

Війна – не ембарго на інвестиції, таким був лейтмотив Форуму Kyiv Investment Day. Про те, як переконати інвесторів навіть зараз вкладатися в Україну, дискутували представники міжнародних організацій, українських урядових структур, бізнесу та експертного середовища в межах Форуму, де побував Укрінформ.
Вперше Укрінформ підійшов до теми “сходження благодатного вогню”. Напередодні Великодня-2024 було опубліковано статтю  “Благодатний вогонь у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують”. Матеріал став найпопулярнішим у читачів Укрінформу і отримав найбільшу кількість переглядів.
У статті регіональних кореспондентів - про чергову хвиля внутрішніх переселенців на Закарпатті. Як на це реагує ринок житла в регіоні та чи є для переселенців робота та забезпечення гуманітарною допомогою - на сайті Укрінформу
Український волонтерський рух - приклад системності, винахідливості, жертовності. Це явище дивує світ. Укрінформ розпитав очільників волонтерських фондів, як змінюється їхня робота протягом двох років від початку Великої війни.
Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

"Ми всі знаємо фільми "Термінатор", "Матриця“. І ми не хочемо роботів-убивць. Це ж так просто. Нам потрібні правила застосування. І нам потрібна заборона на повністю автономні системи озброєння, де немає контролю людини". Цими словами міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга можна найбільш чітко схарактеризувати суть та настрої дводенної конференції "Людство на роздоріжжі: Автономні системи озброєнь та виклики регулювання", яка відбулася минулого тижня у Відні. На полях конференції побував закордонний журналіст Укрінформу. Про що говорили учасники конференції - у статті “Зброя і штучний інтелект: у світі занепокоєні збереженням людського контролю”.

Америка має стати правовим «локомотивом» у складному юридичному процесі вилучення активів РФ по всьому світу. Наприкінці квітня президент Байден затвердив закон, який наділяє його повноваженнями передати заморожені в американських банках російські суверенні активи на відновлення України. Якого розвитку подій чекати далі, досліджував закордонний кореспондент Укрінформу.
Перше фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Голова КНР Сі Цзіньпін 5 травня вирушив із візитом до Європи, де востаннє був аж п’ять років тому. У його планах відвідати Францію, Сербію та Угорщину, а ключовими питаннями стануть економіка, торгівля й інвестиції. Україна також буде в центрі переговорів. Детальніше - в аналітичному матеріалі власного кореспондента Укрінформу в Китаї.

Share

У період з 3 по 9 травня на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 579 новин, 34 публікації, 7 інтерв’ю та 21 матеріал у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу. Вибірка Топ-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії: 

CNNOnetYahooEl Pais (Spain)Le Monde (France).

Серед матеріалів до стратегічних наративів, що опубліковано на сайті  Укрінформу:

З 3 по 9  травня на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю:

Фото: УКМЦ
Фото: УКМЦ
  • Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України: Доплата 70 тис. грн військовим на передовій – це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата. Про важливі нюанси щодо нарахувань, як відрізнятимуться виплати військовим, які перебувають на другій чи третій лінії оборони, скільки отримуватимуть захисники, які знаходяться на лікуванні чи у відпустці.

  • Роберта Мецола, президентка Європейського парламенту: Конструктивна проєвропейська більшість в ЄП і після виборів допомагатиме Україні.  Про можливий вплив червневих виборів до Європарламенту на підтримку України, три виміри пошуку рішень під час першого Саміту миру, ініційованого Україною, а також відповіла на запитання щодо легітимності Володимира Путіна після так званих «виборів» у РФ.

    Відеоверсія -  http://surl.li/tqtpq

  • Олег Діденко, голова Центральної виборчої комісії України: Закон про воєнний стан передбачає, що ні президентські, ні парламентські, ні місцеві вибори не організовуються і не проводяться. Про те, чи легітимні президентські вибори в Україні під час воєнного стану та спростування російських наративів на цю тему.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,1 млн, переглядів — понад 2,4 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 6,4 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 662 новини. Редакція оперативної інформації випустила 413 новин (27 з них - ексклюзиви), економічна редакція — 129 (з них 7 - ексклюзиви), регіональна — 387 новини. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 935 (у середньому щодоби - 133 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 266 новин, 3 публікації, 14 відео та 121 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 526 296, охоплення — понад 5,65 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 3 по 9 травня зробили 79 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 564 фотографій.  

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 1,4 тис. Станом на 9 травня їх - понад 876 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,3 млн. Це, у середньому, - понад 180 тисяч щодоби. 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

В ефірі програми “Самохвалов запитує” була Уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Маргарита Сокоренко. Розмова велася про часткове призупинення деяких пунктів Конвенції з прав людини у зв’язку з воєнним станом в Україні, про позови, які українці подають проти своєї держави, і перспективи складних міжнародних позовів проти Росії та компенсацій, які ми сподіваємося стягнути.

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-