ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА СІЧЕНЬ 2024 РОКУ

ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА СІЧЕНЬ 2024 РОКУ

Укрінформ
Укрінформ у січні: високі показники охоплення нових відеопрограм на UkrinformTV та партнерство з VoxUkraine

Діяльність агенції сприяла появі нового, незалежного та верифікованого контенту та забезпечувала комунікацію рішень влади посадовцями різних рівнів.

У січні читачів Укрінформу найбільше цікавили теми щодо ракетних атак росії та їх наслідки, а також реакції світу на терор рф, повернення українських полонених, діяльність української влади щодо просування інтересів України за кордоном. Саме ці публікації увійшли були здобули найбільшу аудиторію на різних платформах агентства. 

Одним з основних завдань Укрінформу є висвітлення державної політики та суспільного життя в Україні. У січні діяльність агентства сприяла появі нового, незалежного та верифікованого контенту про суспільно важливі події, розʼяснювала значущі процеси, створювала контент, спрямований на протидію дезінформації, забезпечувала комунікацію рішень влади посадовцями різних рівнів.

У січні на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 7 341 новина, 178 публікацій, 50 інтерв’ю та 55 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

Щодо цитованості - ТОП-5 матеріалів по найбільшому охопленню аудиторії:

За результатами аналізу з використанням YouScan, загальна кількість посилань за січень - 63 542 (грудень 2023 року - 63 276). 

Серед знакових інтерв’ю у січні:

Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України розповідав про результати роботи ВР впродовж останніх двох років, головні завдання українського парламенту на 2024 рік, напрацювання нової мобілізаційної політики, просування процесів європейської та євроатлантичної інтеграцій.

Василь Боднар, Посол України в Туреччині - про ймовірність відновлення Чорноморської зернової ініціативи, процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю та інші актуальні питання українсько-турецьких відносин.

Фото: пресслужба АТ “Прозорро.Продажі”
Фото: пресслужба АТ “Прозорро.Продажі”

Сергій Бут, голова правління АТ “Прозорро.Продажі” - про ризики, пов’язані з війною, інвестиційний клімат в Україні та пожвавлення активності у державній системі електронних торгів “Prozorro.Продажі”.

Фото: НСЗУ
Фото: НСЗУ

Наталія Гусак, голова Національної служби здоров’я України - про державну Програму медичних гарантій, проблеми медичної галузі, допомогу та про нові пакети ПМГ-2024.Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА - про те, які ризики та виклики стоять перед регіоном. 

Фото: Херсонська ОВА
Фото: Херсонська ОВА

З начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним про те, як наші бійці на лівому березі Дніпра протистоять ворогу, про вартість ремонту укриттів, про стосунки з облрадою.

Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики - про впровадження гендерної політики в Україні, яка воює, щодо проблемних питань, які виникають у процесі.Надія Бігун, заступниця міністра економіки - про те, як вдалося збільшити у 2023 році обсяги внутрішнього валового продукту на 5%, на що буде орієнтуватися економіка України у найближчі роки, і наскільки вдасться Україні конкурувати на європейському ринку.

Фото: Рахункова палата України
Фото: Рахункова палата України

Андрій Майснер, т.в.п. голови Рахункової палати України - про ситуацію, досягнення та плани щодо реформування РП.

Олександр Новіков, голова Національного агентства з питань запобігання корупції - про результативність антикорупційних інструментів, створених упродовж останніх чотирьох років, співпрацю агентства із міжнародними партнерами, необхідність імплементації закону про доброчесне лобіювання.

Фото: Офіс Президента
Фото: Офіс Президента

Також Укрінформ активно висвітлював економічний форум у Давосі та участь у ньому президента України Володимира Зеленського, зустріч у Києві Володимира Зеленського та високопосадовців країн - партнерів, домовленості про продовження міжнародної військової допомоги Україні, та інші важливі події, а також спростовували російські вкиди, що активно поширюються в європейських країнах

Росія й далі намагається сіяти розкол в українському суспільстві, вкидаючи в інфопростір фейки. Тому Укрінформ продовжує комунікувати теми, які допомогають суспільству захиститись від ворожої пропаганди.  Щодня редакція здійснює моніторинг російської пропаганди та фактчекінг російських вкидів, що стає основою для інформаційних текстових та відео продуктів. У фокусі уваги в січні були вкиди росії в інфопростір країн Європи та світу, вплив російських дезінформаційних кампаній на війну та інші.

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту у перший місяць 2024 року:

  • користувачів - понад 5,2 млн;

  • переглядів - близько 15 млн; 

  • кількість взаємодій із сайтом - понад 37,3 млн. 

На Єдиній подієвій стрічці випущено 8 027 новин. Кореспонденти редакції оперативної інформації випустили 2 251 новину, економічної редакції — 547 новин, регіональної кореспондентської мережі - майже 2 тис новин. Закордонна редакція випустила 1 393 інформацій, 16 інтерв’ю, 25 аналітичних публікацій.

Фотографи Укрінформу виконали 371 фоторепортаж, загалом опубліковано 7 188 фотографій.

Загальні показники щодо охоплення у соціальних мережах “Укрінформа” - FacebookХTelegramInstagram та Threads - за січень - понад 44 млн. Це - 1,42 млн щодоби.

У другій декаді січня Укрінформ почав працювати на ще одній платформі -  TikTok. Було запущено два канали - UkrInform, що має вже понад 30 тис. переглядів та Укрінформ Армія - понад мільйон переглядів. Також у каналу понад 3 тис підписників і понад 28,5 тис вподобайок.

У  TikTok інформагентство продовжить стратегію свого YouTube та боротиметься із пропагандою та російським ІПСо, а також інформуватиме про суспільно-важливі теми. За допомогою ТікТок Укрінформ мовитиме для свого наймолодшого сегмента аудиторії. Серед відео можна буде побачити опитування українців на популярні теми, коментарі експертів та військових на актуальні питання сьогодення, антифейки та експлейнери про актуальні новини України та світу.

YouTube-канал UkriformTV продовжує активно розвиватися. Кількість підписників станом на 5 лютого 2024 - 845 тисяч (приріст - близько 15 тисяч). Переглядів відео на YouTube-каналі за місяць – 15 млн. 

Топ-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

У січні у рамках нового відеопроєкту “Влада inside” вийшло інтерв’ю гендиректора “Укрінформу” Олексія Мацуки з  т.в.о. міністра культури  та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим та з міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович. У розмові йшлося про актуальні для українців питання.

У програмі “Лещенко запитує” -  колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко обговорив з першим заступником голови ВР України Олександром Корнієнком, Владиславом Власюком - секретарем міжнародної санкційної групи Єрмака–Макфола,  політологом Володимиром Фесенком актуальні на сьогодні суспільно-політичні проблеми України.

Укрінформ разом із Центром протидії дезінформації запустила новий спільний проєкт “Про війну”. Його ведучі - заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади “Азов” Нацгвардії Дмитро «Дипломат». Мета проєкту – долати дезінформаційні кампанії росіян, а також відверто обговорювати всі найважливіші проблеми суспільства, пов’язані з війною, і розповідати правду про армію. Програма стала швидко набрала популярності серед глядачів Ukrinform TV. Загальні показники охоплення програми у соціальних мережах та ЗМІ за січень - 38 млн 267 тис.

У січні Укрінформ розпочав інформаційно-аналітичне партнерство з VoxUkraine — аналітичною платформою, яку започаткували у 2014 році економісти та юристи, які працюють в Україні чи за кордоном.

Команди Укрінформу та VoxUkraine об’єднали зусилля для поширення якісної та доступної аналітики. Зокрема, щодо моніторинга реформ в Україні, аналіза економічних і суспільних процесів та надання зворотного зв’язку діям влади в умовах російсько-української війни.

Також серед важливих подій у діяльності єдиного державного інформагентства країни:

  • призначення ведучого відеопроекту "Про війну" Андрія Коваленка головою Центру протидії дезінформації при РНБО;

  • домовленість щодо співпраці Укрінформу та незалежного аналітичного центру “Нова Європа”, який очолює Альона Гетьманчук - асоційований старший аналітик Атлантичної Ради США.

Укрінформ продовжує допомагати українським захисникам. Наприкінці 2023 року агенція оголосила чергову благодійну лотерею - збір на три квадрокоптери DJI MAVIC-3 для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців. На цю ініціативу “Укрінформу” відгукнулися волонтери зі швейцарської організації "Ukrainehilfe". Перед Новим роком вони привезли в Україну три дрони Mavic-3 для 72 ОМБРГ "Чорні запорожці". 

Очільник МКІП Ростисав Карандєєв також висловився про роботу “Укрінформу”. За словами Карандєєва, діяльність Укрінформу є нині надважливою, зокрема, щодо протидії російській дезінформації.

“Сьогодні інформаційна діяльність в Україні має два напрямки. Перший – донести правду, а по-друге – спростувати неправду, спростувати фейки. Коли ми долучаємо до роботи в системі державних інформаційних агентств, до роботи в системі державних організацій – людей високого професійного рівня, які знають, як боротися з фейковою інформацією.  Які знають, як правильно підготувати спростування і викрити ті неправдиві меседжі. Тому покладаємося на професіоналізм людей, які такі, як ви, які працюють в Укрінформі”, - наголосив Карандєєв.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про "Укрінформ":

  • вівторок - звіт агентства за тиждень, 

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджера з комунікацій “Укрінформа“ Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-