У Києві відкрили лабіринт медіаграмотності «Не віррр - перевірр»

У Києві відкрили лабіринт медіаграмотності «Не віррр - перевірр»

Фото
Укрінформ
У столичному парку "Перемога" відкрили лабіринт медіаграмотності "Не віррр – перевірр".

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Як зазначили у МКІП, дезінформація не завжди є очевидною: іноді вона дуже ретельно прихована, аби збити з пантелику чи посіяти паніку. Натренувати свою стійкість до інформаційних небезпек сьогодні, в умовах протистояння ворогу, надважливо для кожного українця. З цією метою 5 листопада в парку "Перемога" у Києві відкрили лабіринт медіаграмотності "Не віррр – перевірр".

У Києві відкрили лабіринт медіаграмотності «Не віррр – перевірр» / Фото: Борис Корпусенко

У МКІП розповіли, що це конструкція з 12 кімнат, кожна з яких присвячена одній з тем медіаграмотності: інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі та боти, стереотипи та популізм. В кожній з кімнат можна почитати щось цікаве, погратися, повчитися, а ще зробити гарні фото, бо в лабіринті заховані кілька фотозон.

Окрім цього, тут можна навчитися орієнтуватися в потоці інформації і мислити критично; дізнатися, як розрізняти факти та судження; навчитися протидіяти маніпуляціям та пропаганді; виявляти ботів та тролів, щоб не вестися на їхні провокації; розібратися, як працюють алгоритми соціальних мереж.

Читайте також: Законопроєкт «Про медіа» передбачає 200 поправок до законів про вибори та референдум - Нацрада

Лабіринт медіаграмотності "Не віррр – перевірр" відкривається в партнерстві з Міністерством молоді та спорту й Міністерством культури та інформаційної політики.

Він розроблений в рамках програми "Мріємо та діємо", яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з "Будуємо Україну разом" (БУР), Центром "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-