Конкурс українсько-польських наукових проектів відбудеться у першій половині року

Конкурс українсько-польських наукових проектів відбудеться у першій половині року

Укрінформ
У 2017 році планується відновити роботу спільної україно-польської Комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій, а вже до літа має бути проведено конкурс українсько-польських наукових проектів.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з послом Республіки Польща в Україні Яном Пєкло, повідомляє прес-служба МОН.

«На 2017 рік заплановано відновлення спільної україно-польської Комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій. Також між профільними Міністерствами укладено Спільну програму науково-технічного співробітництва. Нею передбачено проведення конкурсу українсько-польських наукових проектів вже в першій половині 2017 року», - сказала Гриневич.

Крім того, вона зазначила, що наразі з Міністерством науки та вищої освіти Польщі майже узгоджено проект Угоди про співробітництво в галузі вищої освіти.

«Ми плануємо її підписати вже у квітні», - поінформувала урядовець.

Міністр також подякувала польській стороні за участь та допомогу у реформі загальної середньої освіти в Україні.

«Національна система освіти є дуже індивідуальною для кожної країни, вона має грунтуватись на культурних, історичних та інших особливостях кожного народу. Але ми вдячні нашим польським колегам, що вони діляться власним досвідом та експертною оцінкою - це важливо при впровадженні змін», - підкреслила Гриневич.

За даними МОН, cторони також обговорили візит віце-прем'єр-міністра з питань науки та вищої освіти Республіки Польща Ярослава Говіна, що найближчим часом планує відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-