На підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох дітей

Фото
Укрінформ
Ще чотирьох дітей з Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію - це 14-річна дівчинка, яка має інвалідність, 12-річний хлопчик та два 15-річні підлітки.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Ще чотирьох дітей з Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Це - 14-річна дівчинка, яка має інвалідність, 12–річний хлопчик та два юнаки 15-ти років», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, їх змушували відвідувати російську школу, батьків – отримувати паспорти країни-агресора. Хлопців-підлітків поставили на військовий облік, аби в подальшому призвати до лав окупаційної армії. Це стало вагомою причиною для їх родин, щоб вирватися з окупації та повернутися на рідну землю.

Як інформують в ОВА, повернення дітей на підконтрольну Україні територію відбулося за сприяння уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Від початку 2024 року вдалося повернути 52 дитини з тимчасово окупованої Херсонщини.

Читайте також: Із захопленої росіянами території Луганщини повернули двох сестер-підлітків

Наголошується, що зараз сім’ї у безпечному місці. З ними працюють медики та психологи.

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово окупованої території Херсонщини вдалося повернути 17-річного хлопця. Два роки неповнолітньому хлопцю довелося жити в окупації та ходити до російської школи. Найбільше юнака лякало, що після так званої юнармії росіяни змусять його воювати проти Батьківщини.

Фото: Телеграм/Прокудін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-