Прем'єр Японії засудив порушення прав людини в окупованому Криму

Прем'єр Японії засудив порушення прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, у ході якої подякував прем'єру за незмінну підтримку Японією територіальної цілісності та суверенітету України, в тому числі в рамках головування країни у "Великій сімці".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави відзначив відсутність прогресу на Донбасі через продовження Росією постачання важкого озброєння на окуповані території і продовження обстрілів з боку російських бойовиків. Лідери двох держав окремо засудили порушення прав людини на території окупованого Криму і домовилися координувати позицію в рамках міжнародних організацій, в тому числі ООН", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також привітав позицію Японії щодо збереження політики міжнародних санкцій проти країни-агресора. "У цьому контексті Сіндзо Абе наголосив на важливості виконання Мінських домовленостей", - зазначили у президентській прес-службі.

Лідери України та Японії обговорили пріоритетні питання торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва. Прем'єр Абе підтримав реформи, що їх проводить Україна, і в цьому контексті відзначив лідерство її Президента.

Співрозмовники також погодилися, що проведення у 2017 році Року Японії в Україні сприятиме подальшому зміцненню двосторонніх зв'язків, у тому числі міжлюдських контактів.

Прем'єр-міністр поінформував Главу Української держави про візит Президента Росії до Японії, який відбудеться 15-16 грудня.

Президент України запросив прем'єр-міністра Японії відвідати Україну з візитом у зручний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-