Опалювальний сезон у Києві завершиться через один-два тижні — Кличко

Опалювальний сезон у Києві завершиться через один-два тижні — Кличко

Укрінформ
У столиці рішення про завершення опалювального сезону ухвалюватиметься із урахуванням погодних умов, тому з потеплінням через один-два тижні опалення вимикатимуть.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Ми ретельно слідкуємо за прогнозом погоди. Ми бачили, що цей тиждень був холодний. Наступного тижня також прогнозується низька температура. Тому було прийнято рішення, враховуючи прогноз погоди, не поспішати з вимкненням опаленням. З великою вірогідністю через потепління, через один-два тижні опалення буде вимкнене», - сказав Кличко.

Він зазначив, що цей опалювальний сезон був найскладнішим за всю історію Києва.

«Таких викликів у нас ніколи не було, ми боролись для того, щоб забезпечити мешканців електрикою, теплопостачанням, водопостачанням. Мета агресора – геноцид. Тому що як можна залишити мирне населення у мінусову температуру без тепла та електрики», - зауважив мер.

Читайте також: У Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру

Крім того, він підкреслив, що вперше в історії у Києві зупинили електротранспорт на два місці, бо був достатньо великий дефіцит електроенергії.

Водночас Кличко додав, що у столицю надійшла велика кількість допомоги - генератори, пересувні станції теплопостачання, котельні. На його переконання, це важливий досвід для того, щоб Україна в наступному році була ще більш підготовлена на випадок надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, за рішеннями місцевої влади у шести областях України вже розпочали відключення споживачів від опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-