Сі розповів про плани співробітництва Китаю з арабськими країнами

Сі розповів про плани співробітництва Китаю з арабськими країнами

Укрінформ
Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що КНР прагне зробити свої відносини з арабськими країнами зразком належного глобального управління, що дозволить забезпечити підтримання миру та стабільності у світі.

Про це він заявив під час виступу на церемонії відкриття в Пекіні 10-ї міністерської конференції Форуму співробітництва між Китаєм і арабськими державами, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай буде тісно взаємодіяти з арабськими країнами як із хорошими партнерами, щоб зробити наші відносини моделлю належного глобального управління,.. зразком для підтримки миру і стабільності в усьому світі», - сказав Сі.

За його словами, усе людство має одне спільне майбутнє, але недоліки в управлінні, довірі та розвитку стають ширшими і це вимагає вдосконалення глобального управління за принципом «планувати разом, будувати разом і отримувати вигоду разом».

«Ми готові співпрацювати з арабською стороною, щоб спільно відстоювати рівноправний і впорядкований багатополярний світ, взаємовигідну та інклюзивну економічну глобалізацію, а також створити модель співпраці Південь-Південь у сфері глобального управління», з заявив китайський лідер.

Він додав, що Китай готовий працювати разом із арабськими партнерами для вирішення проблем гарячих точок у спосіб, який сприятиме відстоюванню чесності, справедливості та досягненню довгострокового миру і стабільності.

У церемонії відкриття конференції взяли участь глави Бахрейну, Єгипту, Об’єднаних Арабських Еміратів і Тунісу, а також міністри закордонних справ інших країн Ліги арабських держав.

Читайте також: Китай закликає припинити напади на судна в Червоному морі, а також війни в Ємені й Газі

Як повідомляв Укрінформ, Китай серйозно стурбований військовою операцією Ізраїлю в Рафаху та рішуче закликає Єрусалим припинити атаку на це місто на півдні сектору Гази.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-