Неурядові організації Грузії заявили про відмову виконувати закон про «іноагентів»

Неурядові організації Грузії заявили про відмову виконувати закон про «іноагентів»

Укрінформ
Неурядові організації Грузії заявили, що не будуть виконувати закон про «іноагентів».

Про це повідомляє NewsGeorgia, передає Укрінформ.

«Грузинський народ твердо захищає і захищатиме своє європейське майбутнє і ніколи не змириться із життям під російським чоботом. Російський закон не працюватиме у нашій країні! Він залишиться папірцем, якому ніхто не підпорядковуватиметься!» - йдеться у спільній заяві організацій.

За їхньою оцінкою, закон має «зламати громадянський сектор», а з його прийняттям влада «свідомо створила загрозу економіці, міжнародній репутації, громадському порядку та миру» у Грузії.

Наголошується, що протести у громадянському суспільстві триватимуть доти, доки закон не буде скасовано, попри спроби «залякування загонами спецпризначення та побиття».

У НУО обіцяють допомагати затриманим під час акцій.

Читайте також: Президентка Грузії закликала збирати підписи для референдуму після ухвалення закону про «іноагентів»

«Ми захистимо всіх заарештованих та всіх оштрафованих. Наші юристи боротимуться у судах як усередині країни, так і у міжнародних. Ми збиратимемо гроші, щоб сплатити один одному штрафи, накладені на нас за боротьбу за любов до Грузії та її свободу», — йдеться у заяві.

НУО також планують стежити за перебігом парламентських виборів у Грузії цієї осені.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня парламент Грузії у третьому читанні ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Документ було ухвалено попри протести та зростання напруженості у країні.

Президент Саломе Зурабішвілі наклала на нього вето, наголосивши, що закон «повністю повторює дух російського закону», а його зміст є неконституційним.

Однак парламент 28 травня подолав президентське вето, остаточно затвердивши закон.

Венеційська комісія Ради Європи рекомендувала Грузії скасувати закон «Про прозорість іноземного впливу» в його нинішньому вигляді.

Фото ілюстративне: Zurab Tsertsvadze (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-