У Samsung Electronics уперше за 55 років проведуть страйк

У Samsung Electronics уперше за 55 років проведуть страйк

Укрінформ
Профспілка, що представляє тисячі працівників південнокорейської компанії Samsung Electronics, оголосила про проведення першого страйку в технологічному гіганті з моменту його заснування п’ять з половиною десятиліть тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

National Samsung Electronics Union (NSEU) оголосила, що проведе одноденну акцію протесту, попросивши всіх своїх членів використати оплачувану відпустку, 7 червня.

Також у профспілці не виключають повномасштабного страйку в майбутньому.

Нині NSEU нараховує близько 28 000 членів, що становить більше п'ятої частини від загальної кількості працівників компанії.

У Samsung Electronics, флагманському підрозділі південнокорейського конгломерату Samsung Group, заявили, що продовжать переговори з профспілкою.

Зазначається, що NSEU вимагає підвищення зарплати співробітників на 6,5% і прив’язку премії до прибутку компанії.

Аналітики попереджають, що повномасштабний страйк у компанії може вплинути на виробництво комп’ютерних чипів фірми та на глобальні ланцюжки поставок електроніки.

Читайте також: В Італії таксисти оголосили страйк

Samsung Electronics є найбільшим у світі виробником мікросхем пам’яті, смартфонів і телевізорів. Це найбільший сімейний бізнес Південної Кореї, який також домінує в четвертій за величиною економіці Азії.

Samsung Group була відома тим, що не дозволяла профспілкам представляти своїх працівників до 2020 року, коли компанія потрапила під пильний нагляд громадськості після того, як її керівника було притягнуто до відповідальності за маніпулювання ринком і хабарництво.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Samsung Electronics повідомила про 10-кратне зростання операційного прибутку в першому кварталі, що пов’язують із відновленням цін на чипи після суттєвого за останні десятиліття спаду.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-