До Гази прибули більш як сотня вантажівок із гумдопомогою - Reuters

До Гази прибули більш як сотня вантажівок із гумдопомогою - Reuters

Укрінформ
На південь сектору Гази прибули більше сотні вантажівок із гумдопомогою від ООН, однак розповсюдити її серед населення не вдалося через постійні обстріли, що здійснює Ізраїль.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні джерела пише Reuters.

“Більше сотні вантажівок із гумдопомогою спромоглися дістатися сектору Гази після досягнення угоди про перенаправлення їх через пункт перетину кордону у Керем Шаломі. Все ж розподілити гумвантаж не вдалося через наступ Ізраїлю”, - йдеться у матеріалі.

За даними джерел Reuters у безпекових органах Єгипту та Ізраїлю, кордон сьогодні перетнули 123 вантажівки із гумдопомогою та чотири - із пальним, та передали свій вантаж ООН. Утім, палестинським вантажівкам не вдалося забрати вантаж. “Вантажівки заїхали, однак забрати вантаж було неможливо через ракетні та повітряні удари”, - розповів співробітник ООН у Газі.

За його словами, вантаж належав Світовій продовольчій програмі та Агентству ООН у справах палестинських біженців.

Reuters зауважує, що це - найбільший гуманітарний вантаж, якому з часів початку наступу на Рафах вдалося протягом доби перетнути кордон у Газу.

Читайте також: Через плавучий док у сектор Гази доправили майже 570 тонн гумдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль проводить операцію в Рафаху для ліквідації останніх підрозділів бойовиків ХАМАСу, які там переховуються. У місті перебувало понад мільйон біженців з інших районів сектора Газа. За оцінками Агенції ООН з допомоги палестинським біженцям, починаючи з 6 травня, Рафах покинули понад 800 тисяч осіб.

24 травня Міжнародний суд ООН зобов’язав Ізраїль негайно припинити військову операцію в місті Рафах у секторі Гази.

Фото ілюстративне: Anadolu via Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-