Хунта Буркіна-Фасо продовжила своє правління ще на п'ять років

Хунта Буркіна-Фасо продовжила своє правління ще на п'ять років

Укрінформ
Хунта Буркіна-Фасо продовжила термін свого правління ще на п'ять років.

Як повідомляє DW, рішення було оголошено після підписання нової хартії за підсумками національних консультацій у столиці Уагадугу в суботу, передає Укрінформ.

У переговорах, які більшість політичних партій бойкотували, брали участь представники громадянського суспільства, сили безпеки та оборони, а також депутати перехідної асамблеї.

"Тривалість переходу становить 60 місяців, з 2 липня 2024 року", – сказав голова оргкомітету процесу національного діалогу полковник Мусса Діалло.

Читайте також: Буркіна-Фасо висилає трьох французьких дипломатів через «підривну діяльність»

Він додав, що лідер перевороту та виконувач обов'язків президента Ібрагім Траоре може балотуватися на будь-яких виборах наприкінці перехідного періоду.

Військові правлять Буркіна-Фасо з 2022 року. Спочатку хунта ставила за мету провести вибори, щоб повернути країну до демократичного правління до липня 2024 року.

Читайте також: У Чаді переможцем президентських виборів оголосили лідера хунти

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року в Буркіна-Фасо відбувся державний переворот, у результаті якого тимчасового президента Поля-Анрі Сандаого Дамібу усунули через його нібито неспроможність впоратися з ісламістськими повстанцями. Даміба прийшов до влади в результаті державного перевороту лише за вісім місяців до того.

Тимчасовим лідером країни став капітан Ібрагім Траоре.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-