У Китаї колишній топчиновник отримав довічне за хабарі на понад $30 мільйонів

У Китаї колишній топчиновник отримав довічне за хабарі на понад $30 мільйонів

Укрінформ
У Китаї до довічного ув’язнення засудили ексвіце-губернатора провінції Хубей, який за час роботи на різних державних посадах набрав хабарів на майже $31 мільйон доларів та злив конфіденційну інформацію про акції кількох компаній.

Про це повідомляє China Daily, передає Укрінформ.

За матеріалами справи, 60-річний Цао Гуанцзін із 2004 по 2022 рік працював на високих державних посадах, зокрема, гендиректором корпорації «Три ущелини», оператора найбільшої у світі гідроелектростанції, та віце-губернатором провінції Хубей у центральному Китаї.

Читайте також: В уряді Китаю запевняють, що суворо контролюють експорт товарів подвійного призначення

Користуючись службовим становищем високопосадовець, за хабарі, надавав сприяння окремим особам у таких питаннях, як ведення бізнесу, розробка проєктів та укладання контрактів на їх реалізацію. За свої послуги він загалом отримав хабарів на суму понад 216 мільйонів юанів (майже 31 мільйон доларів).

Крім того, в січні 2021 року було встановлено, що Цао, за винагороду, злив конфіденційну інформацію про випуск акцій кількох прибуткових компаній, які скупили зацікавлені особи й згодом продали з прибутком понад 10,4 мільйона юанів (1,5 млн дол.).

Суд визнав Цао винним за всіма статтями обвинувачення в отриманні хабарів та підкупу й витоку інформації, проте присудив не найвищу міру покарання, смертну кару, як зазвичай у подібних справах про масштабну корупцію топчиновників, а врахував щиросердне зізнання обвинуваченого, його співпрацю зі слідством і повернення всіх незаконно отриманих коштів та присудив «м’яке» покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Читайте також: У Китаї вийшла з в’язниці журналістка, засуджена за репортажі про COVID-19

Суд також довічно позбавив Цао політичних прав і розпорядився конфіскувати все його особисте майно.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Мюнхена почала розслідування щодо депутата правої партії «Альтернатива для Німеччини» Петри Бистрона за підозрою в отриманні хабарів, а також відмиванні грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-