У Нідерландах сім учасників пропалестинських демонстрацій постали перед судом

У Нідерландах сім учасників пропалестинських демонстрацій постали перед судом

Укрінформ
У Нідерландах сім учасників пропалестинських демонстрацій постали перед судом через те, що вони застосували силу проти поліції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Сім демонстрантів сьогодні постали перед судом через те, що вони застосували насильство проти поліції під час пропалестинських протестів в Амстердамському університеті два тижні тому”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі винесено один обвинувальний вирок: 24-річному іспанському студенту, який має провести місяць за ґратами за те, що він бив ногами та погрожував поліцейським.

За словами судді, доведено, що він чинив опір при затриманні із застосуванням непотрібної сили.

Читайте також: Пропалестинські активісти зайняли будівлю одного з факультетів Маастрихтського університету

“Ви продемонстрували неадекватну поведінку”, — сказав суддя.

Іспанець, який живе в Нідерландах, перепросив за свої дії та погрози.

Ще одного протестувальника, 25-річного чоловіка з Амстердама, виправдали. Прокуратура вимагала для нього три місяці в'язниці за нібито кидання камінням у поліцію.

Протестувальник це заперечив. За словами його адвоката, він мав намір взяти участь у мирній демонстрації. Зрештою суддя виправдав чоловіка через відсутність доказів.

Раніше третій демонстрант постав перед судом. Його підозрюють у тому, що він закидав у поліцейських камінням та обливав фарбою.

Суди над чотирма іншими були відкладені переважно через брак часу. За словами судді, справи виявилися надто складними, щоб розглядати їх в один день.

Як повідомляв Укрінформ, у різних містах Нідерландів відбулося кілька пропалестинських демонстрацій.

Маастрихтський університет раніше опублікував звіт через вандалізм та антисемітизм, пов'язані з пропалестинськими демонстраціями на території університету, які було організовано останнім часом в різних будівлях університету.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-