Замах на Фіцо нападник пояснив незгодою з його політикою - ЗМІ

Замах на Фіцо нападник пояснив незгодою з його політикою - ЗМІ

Укрінформ
Словацький письменник Юрай Цинтула, який 15 травня стріляв у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, розповів на суді про мотиви свого вчинку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

Відповідно до судового протоколу, нападник 13 травня 2024 року прийняв рішення помститися голові уряду за його політику. Того дня він почув по радіо, що через два дні відбудеться засідання уряду в місті Гандлова, і вирішив діяти.

На судовому засіданні затриманий нападник пояснив свій вчинок тим, що він був не згодний з політикою словацького прем'єра, зокрема через переслідування працівників культури та ЗМІ. Серед мотивів Цинтули, нібито, також була відмова уряду Словаччини допомагати Україні у війні з РФ.

В судовому протоколі зазначається, що Цинтула вирішив "завдати шкоди здоров'ю" Фіцо, щоб він не міг виконувати повноваження прем'єра, але не вбивати його.

"Приблизно в понеділок, 13 травня, він вирішив помститися цьому уряду за таку політику, завдавши шкоди здоров'ю прем'єр-міністра, маючи намір зробити це за допомогою вогнепальної зброї, якою він законно володіє з 1992 року", - йдеться у тексті судового протоколу.

Читайте також: У Лісабоні затримали чоловіка, який погрожував підірвати офіс ультраправої партії

Як повідомляв Укрінформ, на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня було скоєно напад. Після засідання уряду у місті Гандлова зловмисник завдав йому декілька вогнепальних поранень.

Прем'єр-міністра шпиталізували у тяжкому стані. За словами лікарів, стан Фіцо вже стабілізувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-