У Туреччині готують безпілотний вертоліт ALPİN  до виконання завдань на морі

У Туреччині готують безпілотний вертоліт ALPİN до виконання завдань на морі

Укрінформ
Перший розроблений та побудований у Туреччині безпілотний вертоліт ALPİN отримає можливість злітати та сідати на морські платформи.

Про це повідомив керівник компанії-розробника Titra Technology Абдулкадір Шенер, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Посадка вертольота на корабель є дещо складним проектом. Це основна увага нашого проєкту з Airbus, з яким підписано протокол про співпрацю, з метою перетворення ALPİN на платформу, що може приземлятися на корабель. Після цього ми сподіваємося, реалізувати різні проєкти співпраці з Airbus”, - повідомив Абдулкадір Шенер.

За його словами, ALPİN є першим безпілотним вертольотом Туреччини та одним із небагатьох вертольотів у своєму класі у світі. Вертоліт зарекомендував себе на полі бою, зокрема в регіоні Північного Іраку. Компанія Titra Technology вже отримала запити з різних країн на придбання безпілотного вертольота для використання військово-морськими силами.

Читайте також: Контррозвідники СБУ отримали безпілотний комплекс PD-2

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина найближчими місяцями почне використовувати прототип безпілотного винищувача Baykar Kızılelma, а в найближчі роки планують почати масове виробництво.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-