Парламент Нідерландів хоче ввести покарання за пропалестинське гасло

Парламент Нідерландів хоче ввести покарання за пропалестинське гасло

Укрінформ
Палата представників Нідерландів закликала уряд криміналізувати пропалестинське гасло “Від річки до моря Палестина буде вільною”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Nu.nl.

“Палата представників хоче криміналізувати суперечливе гасло “Від річки до моря Палестина буде вільною”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідну пропозицію, висунуту депутатом нижньої палати парламенту від PVV (Партія свободи) Майкелем Боном, підтримали 74 парламентарі, 73 проголосували проти.

За словами Бона, це гасло є “закликом до насильства проти всіх євреїв у всьому світі”.

Гасло “Від річки до моря Палестина буде вільною” регулярно лунає під час демонстрацій. Одні вважають його закликом до знищення Ізраїлю, який лежить між річкою Йордан та Середземним морем. На думку інших, воно відображає загальне прагнення до рівності для палестинців та однієї демократичної держави в регіоні.

Якщо уряд погодиться з депутатами, за використання гасла загрожуватиме судове переслідування відповідно до закону про боротьбу з підбурюванням до насильства та розпалювання ненависті проти певних груп населення.

Читайте також: Університет Амстердама відмовився від перемовин з пропалестинськими активістами

У 2021 році в Нідерландах вже намагалися криміналізувати це гасло, однак суд тоді дійшов висновку, що саме собою використання таких слів не є злочином.

Як повідомляв Укрінформ, у в різних містах Нідерландів відбулося кілька пропалестинських демонстрацій.

Зокрема, правоохоронці розігнали учасників пропалестинської акції, які отаборилися у студентському містечку Амстердамського університету, 125 осіб були затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-