Пакистан евакуює студентів після нападу у Бішкеку

Пакистан евакуює студентів після нападу у Бішкеку

Укрінформ
Високопосадовці з Киргизстану та Пакистану провели зустріч після нападу у Бішкеку, коли були поранені щонайменше 29 осіб. Посольство Пакистану в Бішкеку повідомило, що найближчі кілька днів будуть організовані спеціальні рейси для репатріації пакистанських студентів.

Пізно ввечері 18 травня з Бішкеку вже вивезли 140 студентів та 40 інших громадян Пакистану, повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Сутички, що розпочалися в Бішкеку у ніч проти 18 травня, спровокували дипломатичну напруженість у відносинах з Пакистаном та Індією. Заступник міністра закордонних справ Киргизстану Авазбек Атаханов 19 травня в столиці країни провів переговори з послом Пакистану у Киргизстані Хасаном Алі Зайгамом.

Атаханов заявив, що ситуація - під контролем, і додав, що влада Киргизстану розпочала розслідування інциденту, що нібито був спровокований незрозумілою суперечкою, яка сталася декілька днів тому за участю мігрантів.

Троє іноземних громадян, які залишалися в лікарні після сутичок у Бішкеку, перебувають у стабільному стані, повідомили Радіо Свобода у міністерстві охорони здоров’я Киргизстану.

Уряд Киргизстану раніше повідомив, що після сутичок заарештували чотирьох іноземних громадян 1993-2003 років народження. Їх помістили до ізолятору тимчасового тримання в рамках кримінального провадження за фактом хуліганства. Громадянами яких країн є затримані, не вказано. Поки що в уряді Киргизстану покладають провину за насильство на нелегальних мігрантів та стверджують, що влада вжила "рішучих заходів для видворення небажаних осіб з Киргизстану". Також уряд Казахстану відкидає "інсинуації, спрямовані на розпалювання нетерпимості до іноземних студентів".

Читайте також: Киргизстан не рекомендує своїм громадянам їздити у Росію

Міністерство внутрішніх справ Киргизстану заявило, що причиною заворушень стала поява у соціальних мережах відео, на якому нібито показано, як група "осіб азійської зовнішності" переслідує іноземних студентів у ніч проти 13 травня, а потім слідує за ними до їхнього гуртожитку, де принаймні на одного іноземного студента напали декілька чоловіків.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Киргизстану Бішкеку під час протестів проти іноземців у ніч проти 18 травня постраждало 29 осіб.

Фото: Radio Free Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-