Хусити у Червоному морі підбили танкер, який віз нафту до Китаю

Хусити у Червоному морі підбили танкер, який віз нафту до Китаю

Укрінформ
Єменські хусити уразили балістичною ракетою у Червоному морі нафтовий танкер Wind.

Він належить Греції і йшов під панамським прапором до Китаю. Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), передає Укрінформ.

Атака сталася в суботу, 18 травня, близько першої години ночі. Удар спричинив затоплення, що призвело до втрати тяги і рульового управління.

За даними CENTCOM, нафтовий танкер нещодавно пришвартовувався в Росії.

Корабель коаліції негайно відреагував на сигнал лиха, поданий Wind, але допомога не знадобилася. Екіпаж танкера зміг відновити роботу судна власними силами, жертв і постраждалих немає.

Читайте також: Єменські хусити пошкодили судно в Червоному морі

«Зловмисна і безрозсудна поведінка підтримуваних Іраном хуситів загрожує регіональній стабільності і ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі і Аденській затоці», - наголосили у CENTCOM.

За даними Морської адміністрації США, з листопада хусити здійснили понад 50 нападів на судна, захопили одне і потопили ще одне.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЗМІ поінформували, що біля берегів Ємену ракетного удару зазнав танкер із сирою нафтою, який ішов під прапором Панами. Інцидент стався приблизно за 150 кілометрів від міста Ходейда.

Фото: vesselfinder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-