Чеські фермери скасували акцію протесту після замаху на словацького прем’єра

Чеські фермери скасували акцію протесту після замаху на словацького прем’єра

Укрінформ
У Чехії фермери скасували заплановану на наступний тиждень акцію протесту в Празі після замаху на вбивство прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

Протест чеських аграріїв мав відбутися у наступну середу, 22 травня, у Празі. Організатори мітингу заявили, що «хочуть розрядити ситуацію» та зробити свій вклад у стабілізацію ситуації після скоєного замаху на Фіцо.

Нова дата демонстрації поки оголошена не була, повідомила інформагенції ČТК Аграрна палата. Водночас президент палати Ян Долежал повідомив, що нова дата акції буде визначена за результатами перемовин із міністрами сільського господарства і фінансів Чехії.

Міністр сільського господарства Чехії Марек Виборни привітав рішення фермерів відкласти протест, назвавши цей крок «логічним та відповідальним».

Читайте також: «Їдьте зі своїми тракторами до Брюсселя»: посол Польщі в Україні про протести на кордоні

«Я вважаю, що це сприятиме стабілізації ситуації та зниженню напруженості і у Чеській Республіці», – підкреслив міністр.

Зазначається, що спочатку 22 травня до чеської столиці мали прибути близько 1000 одиниць сільськогосподарської техніки, на 40% більше, аніж брали участь в акції два місяці тому. Фермери вкотре хочуть висловити свою незгоду зі станом сільського господарства в країні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня чеські фермери розкидали гній перед будівлею уряду у Празі і перекрили вулиці тракторами, вимагаючи зняття обмежень, встановлених планом "Зелений курс".

Фото: Michal Turek, Seznam Zprávy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-