Спікер парламенту Грузії обурився участю іноземних політиків в акції протесту у Тбілісі

Спікер парламенту Грузії обурився участю іноземних політиків в акції протесту у Тбілісі

Укрінформ
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі, який представляє керівну партію «Грузинська мрія», обурився через участь міністрів закордонних справ Литви, Естонії та Ісландії в акції протесту проти скандального закону про «іноагентів» у Тбілісі.

Як передає Укрінформ, про це Папуашвілі написав у соцмережі X.

«Участь іноземних політиків у радикальних антиурядових акціях у Тбілісі – це не просто недружній акт проти грузинського народу. Це також ознака того, що російський уряд передав частину свого світогляду своїм найзапеклішим опонентам, особливо в країнах Балтії», - написав Папуашвілі.

«Звернення до групи збудженої молоді, очолюваної радикальними опозиційними партіями проти уряду та називання їх «усім народом» — це поведінка, яку ви очікуєте радше від радянських чи російських пропагандистів, ніж від міністра закордонних справ країни-члена ЄС», – додав спікер.

Він звинуватив політиків країн Балтії, зазначивши, що «дехто» в урядах цих країн «занадто захопився власною риторикою».

«Бачення світу в чорно-білих тонах привело їх до стану, коли кожен, хто не копіює їхню риторику, автоматично стає ворогом», – зазначив Папуашвілі.

Водночас грузинський спікер переконаний, що уряд Грузії давно довів свою відданість європейським та євроатлантичним цінностям та політиці.

Спікер зауважив, що протестують проти цього закону («Про іноагентів» - ред.), ті, «кого він зачіпає».

«Протести часто бувають радикальними та жорстокими. Приєднання іноземних високопосадовців до цих протестів, відверто нехтуючи суверенітетом та дипломатичною практикою Грузії, в ім’я «демократії та прав людини», є в кращому випадку лицемірством, а в гіршому – підривною діяльністю», - підсумував Папуашвілі.

Читайте також: Глави МЗС країн Балтії та Ісландії прибули до Грузії, щоб підтримати президентку й громадськість

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня парламент Грузії у третьому, остаточному читанні, ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Цей закон було ухвалено, незважаючи на тижні протестів та зростаючу напруженість.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-