Британська армія почала друкувати запчастини до техніки на 3D-принтері

Британська армія почала друкувати запчастини до техніки на 3D-принтері

Укрінформ
Британська армія вперше у світі почала застосування у польових умовах 3D-принтера для оперативного виготовлення запчастин для автомобільної техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду. 

"Передовий 3D-принтер вперше застосовано британською армією в польових умовах у ході найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що один з ремонтних підрозділів британської армії почав використовувати цю технологію для виготовлення запчастин до транспортних засобів, а також для друку важливих модифікацій бойового обладнання під час навчань НАТО Steadfast Defender – найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління.

"Використання армією як металевих, так і пластикових мобільних принтерів, які можна легко транспортувати з місця на місце, – це перший випадок у світі, коли ця технологія була застосована військовими для безпосередньої підтримки масштабних навчань НАТО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки можливості виготовляти металеві деталі менш ніж за годину, "3D-друк холодним металом може усунути необхідність відправляти деталі на ремонт, заощаджуючи транспортні витрати і час".

Технологія металографічного друку полягає у використанні комп'ютерного проєктування для цифрового виробництва компонентів. Дрібний металевий порошок, такий як мідь, алюміній або сталь, подається через сопло зі швидкістю, що втричі перевищує швидкість звуку, а механічний маніпулятор формує деталь, створюючи об'єкт шар за шаром. Після виготовлення компонент піддається подальшій обробці, такій як термообробка, фрезерування та фінішна обробка.

Читайте також: Австралійська компанія надіслала Україні сім 3D-принтерів для ремонту військової техніки

Наразі принтер використовується для обслуговування старих автомобілів, таких як Land Rover, шляхом друку важкодоступних запчастин. У планах на майбутнє – створення каталогів компонентів для нових транспортних засобів, таких як BOXER і AJAX, щоб запчастини можна було друкувати швидко за потребою в польових умовах.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія інвестує щонайменше 4,5 мільярда фунтів стерлінгів (5,5 мільярда доларів США) у безпілотники для збройних сил країни, взявши за приклад досвід використання дронів в Україні.

Фото: UK Ministry of Defence

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-