США і Китай проведуть переговори щодо ризиків і загроз штучного інтелекту

США і Китай проведуть переговори щодо ризиків і загроз штучного інтелекту

Укрінформ
Високопоставлені делегації зі США й Китаю 14 травня проведуть переговори у Женеві щодо уникнення ризиків та загроз від передових систем штучного інтелекту, а також щодо покращення безпеки у цій сфері.

Про це повідомила речниця Ради нацбезпеки США Едрієн Ватсон, передає кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати і КНР обміняються думками про те, як уряди двох країн розуміють і намагаються усунути ризики передових систем ШІ»,- зауважила представниця американської адміністрації.

До складу делегації США увійдуть представники Білого дому, Держдепартаменту й Міністерства торгівлі. З боку Китаю очікується подібний рівень представництва.

Зустріч відбудеться в межах домовленостей президента США Джо Байдена й голови КНР Сі Цзіньпіна, досягнутих під час зустрічі у Каліфорнії в листопаді 2023 року.

Читайте також: Зброя і штучний інтелект: у світі занепокоєні збереженням людського контролю

Як повідомляв Укрінформ, президент Китаю Сі Цзіньпін минулого року відвідав саміт Азійсько-Тихоокеанського регіону в Сан-Франциско, під час якого провів зустріч з президентом Байденом. Тема ризиків та загроз штучного інтелекту була на порядку денному. Сторони також домовилися взаємодіяти у питаннях зменшення обігу заборонених і наркотичних речовин та відновлення контактів між військовими. Крім того, лідери провели «обмін думками щодо регіональних і глобальних питань», у тому числі в контексті відмови Росії припинити війну проти України, а також конфлікту в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-