Війська ЦАХАЛу посилили атаки у Рафаху та Джабалії

Війська ЦАХАЛу посилили атаки у Рафаху та Джабалії

Укрінформ
Ізраїльські танки в понеділок під прикриттям потужного вогню з повітря та землі просунулися далі до міста Джабалія на півночі сектора Гази. Техніка та військові ЦАХАЛу також перетнули ключову магістраль на околиці південного міста Рафах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Ізраїльські війська сьогодні увійшли вглиб північної околиці Гази, щоб відвоювати територію, де, як вони стверджували, декілька місяців тому перемогли ХАМАС, тоді як на протилежній частині анклаву танки та війська Ізраїлю просуваються через шосе до міста Рафах", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з тим, що на північній та південній околицях сектору Гази ведуться найінтенсивніші бої впродовж останніх тижнів, сотні тисяч палестинців змушені знову тікати, а благодійні організації попереджають, що гуманітарна криза може різко погіршитися, інформує Reuters.

Як зазначається, у Джабалії танки намагалися просунутися до центру табору, найбільшого з восьми історичних таборів для біженців сектору Гази. За словами мешканців табору, танкові снаряди вдарили по центру табору, а повітряні удари знищили скупчення будівель.

Є інформація про загибель декількох людей, ще декілька осіб зазнали поранення внаслідок низки авіаударів по табору протягом ночі.

Читайте також: Генсек ООН і Верховний комісар з прав людини закликали зупинити наступ на Рафах за будь-яку ціну

Водночас, число палестинців, загиблих у ході бойових дій, з 7 жовтня, наразі перевищило 35 000 осіб, за словами представників міністерства охорони здоров’я Гази, яке контролює ХАМАС.

Міністерство охорони здоров’я Гази попередило сьогодні, що медична система анклаву знаходиться на межі колапсу через брак пального для генераторів та автівок швидкої допомоги.

Зазначається, що у Рафаху, поблизу кордону з Єгиптом, Ізраїль посилив повітряні та наземні бомбардування східних районів міста. Після авіаудару по будинку в районі "Бразіль" загинули люди. 

За інформацією мешканців, ізраїльські танки перекрили автошлях Салахуддін, який розділяє східну частину міста навпіл. Також танки ЦАХАЛу були помічені у південно-східному районі Рафаху.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Читайте також: Штати пропонують Ізраїлю цінні дані про лідерів ХАМАС, щоб запобігти наступу на Рафах - WP

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-