«Хезболла» атакувала північ Ізраїлю - випустили з Лівану 35 ракет

«Хезболла» атакувала північ Ізраїлю - випустили з Лівану 35 ракет

Укрінформ
Бойовики "Хезболли" у п’ятницю випустили з Лівану 35 ракет по північному ізраїльському місту Кір'ят-Шмон.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Ізраїльські військові заявили, що близько 15 снарядів були збиті "Залізним куполом", а інші впали на місто, завдавши шкоди. В інтернеті поширили кадри, на яких видно пошкоджені будівлі та згорілі автомобілі, а на одній із доріг - великий кратер від ракети.

Інші ракети, що впали за межами міста, спричинили великі пожежі на пагорбах вздовж траси 90. Пожежно-рятувальна служба Ізраїлю повідомила, що на місці події працювали 10 пожежних команд.

"Хезболла" взяла на себе відповідальність за цей напад.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у відповідь дійснила хвилю авіаударів по позиціях "Хезболли" в шести різних районах на півдні Лівану, вразивши п'ять будівель, що використовувалися терористичним угрупуванням, і військовий пост, який використовувався для запуску ракет на півночі Ізраїлю.

Того ж дня три протитанкові ракети були випущені по ізраїльському кібуцу Місгав у Верхній Галілеї поруч з ліванським кордоном, згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ. Повідомлень про постраждалих не надходило, хоча одна з ракет влучила в будівлю, завдавши їй шкоди.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

Крім того, двоє озброєних бойовиків "Хезболли" були атаковані ізраїльськими ВПС в південному ліванському місті Ярун, повідомили військові.

Ізраїльські винищувачі також завдали ударів по інших об'єктах "Хезболли" в Кафр-Кілі і Бліді, додали в ЦАХАЛі.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів безпеки Ізраїлю схвалив розширення зони проведення операцій Армії оборони Ізраїлю в Рафаху. З понеділка це місто залишили близько 80 тис. осіб через обстріли з боку армії Ізраїлю, яка проводить воєнну операцію зі знищення ХАМАСу.

Фото: Ayal Margolin/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-