Без створення двох держав нинішня війна в Газі не буде останньою - глава МЗС Туреччини

Без створення двох держав нинішня війна в Газі не буде останньою - глава МЗС Туреччини

Укрінформ
Без рішення про створення двох держав - Палестини та Ізраїлю - ця війна в Газі не буде останньою.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сказав в інтерв'ю дубайському телеканалу Al Arabiya, передає Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Якщо ми не винесемо уроків з цієї трагедії в Газі і не прийдемо до рішення про створення двох держав, це не буде останньою війною в Газі. Інші війни та сльози чекатимуть на нас», - сказав міністр.

Він наголосив на тому, що пріоритетом Туреччини є забезпечення припинення вогню і що вони знаходяться в тісному контакті з Катаром з цього питання.

«З одного боку, ми намагаємося забезпечити надходження гуманітарної допомоги, а з іншого - мобілізувати міжнародну систему для рішення про створення двох держав, яке ми розглядаємо як стратегічне та постійне рішення», - додав посадовець.

Очільник турецької дипломатії зазначив, що Туреччина підтримує переговори, які ведуть Єгипет і Катар, і готова зробити свій конструктивний внесок.

«Той факт, що переговори, проведені Катаром і Єгиптом з цього питання, не принесли жодних результатів і, здається, не дають жодних результатів на цей час, не означає, що переговорні позиції цих двох країн провалилися», - сказав він.

Фідан зауважив, що переговори переважно тривають навколо питання припинення вогню і що це дуже важливо, але також йде пошук відповіді на питання, що буде в Газі після припинення вогню.

Читайте також: Ізраїль не погодиться на вимоги ХАМАСу, які означають капітуляцію країни - Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, США минулого тижня - вперше після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року - призупинили постачання зброї Ізраїлю.

Фото: trthaber.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-