В Італії затримали 13 тюремних охоронців через підозру у катуванні неповнолітніх в’язнів

В Італії затримали 13 тюремних охоронців через підозру у катуванні неповнолітніх в’язнів

Укрінформ
Італійська поліція затримала тринадцятьох тюремних охоронців через підозру у вчиненні тортур та жорсткому поводженні із неповнолітніми ув’язненими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву прокурорів Мілана.

У заяві прокурорів зазначається, що окрім тринадцятьох охоронців, дванадцятеро з яких працюють у міланській колонії для неповнолітніх Cesare Beccaria, вісім інших офіцерів були відсторонені від виконання службових обов’язків.

У колонії для неповнолітніх працюють 50 охоронців, проте там протягом двадцяти років не було директора. У в’язниці не надали агентству коментарів щодо затримання. Водночас головна профспілка охоронців SAPPE опублікувала заяву, у якій висловила збентеження щодо новин про розслідування.

У прокуратурі заявили, що розслідування базувалося на звітах уповноваженого із прав ув’язнених, і що використовувалися як свідчення неповнолітніх ув’язнених чоловічої статі, так і записи прослуховування телефонних розмов та відеозаписи з камер усередині в’язниці.

Читайте також: У Мексиці перед виборами вбили вже 17 місцевих політиків

Передбачувані правопорушення з боку охоронців були скоєні у період із 2022 року до сьогодні, додали у прокуратурі.

«Це болюча справа і погана сторінка в (історії – ред.) установ. Підозрювані вважали, що їхні дії були виправдані як виховні, у відповідь на погану поведінку ув’язнених, але натомість це було незаконне насильство», – сказав на пресконференції головний прокурор Мілана Марчелло Віола.

Він додав, що ув’язнені були у наручниках, через що вони не могли захиститися від насильства, а охоронці били неповнолітніх так, щоб не лишалися слідів.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня сотні ув'язнених втекли з Національної в'язниці Гаїті у столиці Порт-о-Пренсі на тлі нападу озброєних банд.

Фото з сайту stratnewsglobal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-