У Тбілісі відновилася акція протесту проти закону про «іноагентів»

У Тбілісі відновилася акція протесту проти закону про «іноагентів»

Фото
Укрінформ
У Тбілісі біля будівлі парламенту Грузії відновилась акція протесту проти законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу".

Про це повідомляє Sova, передає Укрінформ.

Спочатку біля вищого законодавчого органу зібралися студенти з плакатами з написом ""Мрія" вбиває нашу мрію", "Не притуляйтеся до Росії", "Моя мати не народжувала мене агентом".

Як пише Грузія Online, учасники акції протесту перекрили дорогу на проспекті Руставелі. Вони скандують: "Ні російському режиму", "Хай живе Євросоюз", "Хай живе Грузія". Мітингувальники говорять, що не припинять протест доти, доки правляча партія "Грузинська мрія" не відкличе цей законопроєкт.

За словами одного з організаторів акції, члена студентського руху Звіада Цецхладзе, їхня мета - донести, чим поганий законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу".

Студенти-учасники акції влаштували ходу від будівлі парламенту до Будинку юстиції. Вони заявляють, що протест біля Будинку юстиції є символічним, оскільки в разі ухвалення законопроєкту "про прозорість іноземного впливу" це відомство стане органом, який здійснюватиме моніторинг з виявлення агентів іноземного впливу.

Студенти розгорнули прапори Грузії та Євросоюзу і скандують "Вперед, до Європи!". Вони також мають намір пройти до офісу правлячої партії.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 17 квітня затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти. Згідно з законопроєктом, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

Читайте також: У Держдепі США розкритикували грузинський законопроєкт про «іноагентів»

З початку квітня, коли виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що у парламенті Грузії знову ініціюють законопроєкт про «іноземних агентів», в країні почалися акції протесту.

Фото: sova.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-