В Україні заочно засудили ще трьох депутатів Держдуми РФ

В Україні заочно засудили ще трьох депутатів Держдуми РФ

Укрінформ
У Тернополі до 15 років ув’язнення засудили трьох депутатів Держдуми Росії, які голосували за визнання так званих «Л/ДНР».

Про це повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки зібрала доказову базу ще на трьох депутатів російської держдуми, які причетні до початку повномасштабної війни проти України... На підставі зібраних доказів суд визнав російських депутатів винними за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначив їм 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Засудженими є: Казаков Віктор Олексійович, 04.04.1949 року народження; Карлов Георгій Олександрович, 04.01.1971 р.н.; Карпов Анатолій Євгенович, 23.05.1951 р.н.

15 лютого 2022 року вони підтримали постанову про звернення до президента РФ з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже 22 лютого – проголосували за ратифікацію так званого «договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу» між РФ і терористичними організаціями «Л/ДНР», підкреслили в СБУ.

В подальшому Кремль використав ці рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію Української держави.

Оскільки засуджені наразі перебувають на території РФ, то початок строку відбування покарання визначено з дня їх фактичного затримання.

Читайте також: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Україні до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно засудили 52 депутатів Держдуми РФ, які голосували за визнання псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-