Іран готовий проявляти стриманість та не має наміру подальшої ескалації - МЗС Китаю

Іран готовий проявляти стриманість та не має наміру подальшої ескалації - МЗС Китаю

Укрінформ
Китай взяв до уваги заяву Ірану про його атаку на Ізраїль як реалізацію права на самооборону і вірить, що Іран добре розуміє ситуацію та зможе уникнути подальшої дестабілізації на Близькому Сході, захищаючи свій суверенітет.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї під час телефонної розмови з іранським колегою Хоссейном Амір-Абдуллахіаном, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

У ході розмови Амір-Абдуллахіан представив позицію Ірану щодо атаки на його посольство в Сирії, зазначивши, що Рада безпеки ООН не відреагувала належним чином, тому Іран мав право відповісти в порядку самозахисту на порушення свого суверенітету. «Нинішня регіональна ситуація є дуже чутливою, і Іран готовий проявляти стриманість та не має наміру подальшої ескалації ситуації», - сказав іранський міністр.

Читайте також: Ізраїль через атаку Ірану відклав наступ на Рафах - CNN

Ван, своєю чергою, заявив, що Китай рішуче засуджує і виступає проти нападу на посольство Ірану в Сирії та вважає цей інцидент серйозним порушенням міжнародного права.

«Китай взяв до уваги заяву Ірану про те, що дії, які він вжив, були обмеженими і що це була реалізація права на самооборону у відповідь на напад на будівлю посольства», - сказав він.

«Ми віримо, що Іран добре розуміє ситуацію і зможе уникнути подальшої дестабілізації, захищаючи свій суверенітет і гідність», - додав китайський топдипломат.

Читайте також: Росія, Китай, КНДР та Іран створять новий світопорядок, якщо Україна програє - колишній генсек НАТО

Як повідомляв Укрінформ, представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-