У США почався суд над Трампом у справі про підкуп порнозірки

У США почався суд над Трампом у справі про підкуп порнозірки

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп прибув у понеділок до суду Мангеттена, де розпочався відбір присяжних у його справі про підкуп порнозірки.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

77-річний Трамп перед тим, як увійти до зали суду, заявив, що ця справа є "політичним переслідуванням". 

Трамп зобов'язаний бути присутнім на суді на Мангеттені, який може тривати до травня. Очікується, що відбір 12-ти присяжних займе близько тижня, після чого відбудуться слухання.

Група протестувальників, які зібралися на площі навпроти суду, тримала в руках плакати з написами "LOSER" і "Засудіть вже Трампа".

Хоча деякі юридичні експерти вважають цю справу найменш серйозною з чотирьох кримінальних переслідувань, з якими стикається Трамп, вона єдина, яка гарантовано потрапить до суду до виборів 5 листопада.

Читайте також: Вибори в США: провідні медіа закликали Байдена й Трампа виступити на теледебатах

Трамп не визнав себе винним у звинуваченнях у фальсифікації документів з метою приховування факту виплати 130 тисяч доларів колишній порноактрисі Стормі Деніелс перед виборами 2016 року. У передвиборчому штабі політика заявили, що звинувачення "вигадані" з метою перешкодити новій передвиборчій кампанії Трампа. Сам експрезидент наголосив, що не розраховує на справедливий суд з огляду на те, що більшість виборців у Нью-Йорку становлять демократи, пише DW

Незалежно від того, чим закінчиться судовий розгляд, Трамп все одно зможе балотуватися в президенти.

Справа в Нью-Йорку є одним із чотирьох безпрецедентних кримінальних обвинувачень, висунутих Трампу, які загалом охоплюють 88 звинувачень, усі з яких він заперечує, повідомляє VoA.

Як повідомляв Укрінформ, ще низка звинувачень, пред’явлених Трампу федеральним судом у Маямі, пов'язані з вивезенням, зберіганням і приховуванням секретних документів, які він виніс із Білого дому після завершення терміну президентства. Серед них були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних супротивників, плани Пентагону та інші матеріали, які вказують на потенційну вразливість країни до воєнної атаки.

Читайте також: Ексгенерали й адмірали США попросили Верховний суд не надавати імунітету Трампу

У разі визнання Трампа винним йому загрожує до 20 років ув’язнення. Однак якщо він знову стане президентом, то помилує себе.

Трамп - перший колишній президент США, який постане перед судом у кримінальній справі.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-