Поліція Берліна посилила патрулювання після скасування «Палестинського конгресу»

Поліція Берліна посилила патрулювання після скасування «Палестинського конгресу»

Укрінформ
Поліція німецької столиці не виключає можливості протестів на тлі скасування «Палестинського конгресу».

Про це правоохоронці написали в соцмережі Х, передає кореспондент Укрінформу.

«На «Палестинський конгрес» потрапив спікер, якому заборонена політична діяльність. Існує ризик того, що доповідач, який у минулому робив антисемітські чи насильницькі публічні заяви, знову буде брати слово. Тому зустріч була припинена, а також була накладена заборона на (її проведення) суботу та неділю», - повідомили поліцейські.

Крім того, у зв’язку з проведенням судових перевірок щодо змісту виступів, зупинили пряму трансляцію засідання, відключивши електроенергію. Близько 250 учасників змогли позасідати лише дві години, протягом яких встигли засудити військову операцію Ізраїлю в секторі Газа та розкритикувати підтримку уряду ФРН уряду Ізраїлю.

Дії підлеглих схвально оцінила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

«Це правильно і необхідно, щоб берлінська поліція впоралася з так званим «Палестинським конгресом». Ми не терпимо ісламістської пропаганди чи ненависті до євреїв», - написала політик у соцмережі Х.

Організатори конгресу покликали в суботу на демонстрацію проти заборони заходу, на яку зареєстрували 1500 осіб.

Читайте також: На півночі Німеччини сотні людей протестували проти антисемітизму

Під час роботу конгресу мали чергувати близько 900 поліцейських. Кількість їх у суботу визначатиметься залежно від ситуації.

Як повідомлялось, після початку ескалації на Близькому Сході 7 жовтня минулого року Берлін однозначно висловився на підтримку дій Ізраїлю, але по всій Німеччині відтоді регулярно проходять численні демонстрації на підтримку Палестини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-