Експрезидента Міжнародного союзу біатлоністів Бессеберга засудили до ув'язнення через корупцію

Експрезидента Міжнародного союзу біатлоністів Бессеберга засудили до ув'язнення через корупцію

Укрінформ
У Норвегії колишнього президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерса Бессеберга, який допомагав Росії, визнали винним у корупції.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Суд засудив Бессеберга до трьох років та одного місяця ув’язнення.

Його визнали винним в отриманні хабарів - дорогих годинників, «ексклюзивних» поїздок на полювання, зокрема до РФ, і зв'язком з повією в Москві. Все це було пов'язано з його діяльністю на користь Росії протягом перебування на посаді президента IBU.

Зазначається, що окружний суд норвезького міста Гокксунн також конфіскував мисливські трофеї Бессеберга, два дорогі наручні годинники та 1,4 млн крон (129 235 доларів США).

У рішенні наголошується, що «у суду немає сумнівів, що він діяв на користь Росії як словом, так і ділом».

Бессеберг залишив посаду у 2018 році після поліцейського рейду до офісів IBU в Австрії в межах багатонаціонального розслідування. Скандал вибухнув під час багаторічних розслідувань порушення антидопінгових правил та приховування аномальних показників у допінг-пробах російських спортсменів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році IBU опублікувало звіт, в якому зазначалося, що колишнє керівництво Міжнародного союзу біатлоністів в особі президента норвежця Андерса Бессеберга та генерального секретаря німкені Ніколь Реш упродовж тривалого часу покривало корупційні схеми росіян у цьому виді спорту. Йдеться, зокрема, і про випадки вживання допінгу.

Читайте також: Російську легкоатлетку Гулієву дискваліфікували на 4 роки за допінг

У звіті наголошувалося, що наявні докази вказують на те, що передусім колишній президент федерації Бессеберг "практично у всьому, що він робив, послідовно відстоював та захищав російські інтереси". Бессеберг, а згодом і Реш у період з 2008 по 2018 рік без вагомої причини захищали інтереси російських спортсменів, особливо що стосується сфери боротьби з допінгом.

Також стверджувалося, що Бессебергу росіяни надавали хабарі, забезпечували йому "виїзди на полювання та послуги повій".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-