З території Лівану по Ізраїлю випустили десятки ракет

З території Лівану по Ізраїлю випустили десятки ракет

Укрінформ
З території Лівану по півночі Ізраїлю у п’ятницю було випущено десятки ракет.

Про це повідомив представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

За словами Хагарі, ізраїльські сили перехопили частину ракет, випущених з території Лівану, решта ракет впали на відкритій місцевості. В результаті ракетного обстрілу в Ізраїлі ніхто не постраждав.

Як пише The Times of Israel з посиланням на ЦАХАЛ, з Лівану було запущено близько 40 ракет.

Угруповання «Хезболла» взяло відповідальність за ракетний обстріл. У своїй заяві ліванське терористичне угруповання стверджує, що випустило десятки ракет «Катюша» по артилерійських позиціях ЦАХАЛу на півночі Ізраїлю.

Раніше ЦАХАЛ повідомив, що ППО Ізраїлю також збила два начинені вибухівкою безпілотники, запущені «Хезболлою» на північ Ізраїлю.

Крім того, ЦАХАЛ повідомив, що ізраїльські літаки завдали ударів по військових об'єктах «Хезболли» в районі Айта аш-Шаб на півдні Лівану, де діяли терористи. Також повідомляється, що удару було завдано по іншому комплексу «Хезболли» в районі Тайбех.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію високопоставленого командира Хезболли

Раніше у Верхній Галілеї пролунали сирени, які вказували на можливий обстріл. Пізніше ЦАХАЛ назвав ці сигнали хибною тривогою.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю американські ЗМІ із посиланням на неназваних представників адміністрації США заявили про готовність Ірану здійснити масштабну атаку на Ізраїль. При цьому зазначалося, що це може включати використання понад 100 безпілотників і десятків ракет, націлених на військові цілі всередині країни.

Офіційний Вашингтон вважає реальною й дуже серйозною загрозу ударів Ірану по Ізраїлю та уважно стежить за розвитком подій у регіоні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-