США запровадили санкції проти ватажків ХАМАСу

США запровадили санкції проти ватажків ХАМАСу

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти високопоставлених військових ватажків угруповань ХАМАСу, що базуються в секторі Гази, а також Лівані.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

У відомстві зазначили, що санкції введені «проти лідерів терористичних груп ХАМАСу в Газі та Лівані, які проводять наступальні операції в кіберпросторі та із застосуванням БПЛА». При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати запроваджують обмеження разом з Європейським Союзом.

Таким чином, санкції введені, зокрема, проти високопоставленого представника бригади аль-Касама у Газі, командира ліванського підрозділу Аль-Шималі та його помічника, а також інших представників ХАМАСу.

У Мінфіні США підкреслили, що разом із союзниками продовжать переслідувати представників ХАМАСу та мереж, які його підтримують, де б вони не діяли.

Читайте також: В Ізраїлі пригрозили прямим ударом у відповідь, якщо Тегеран здійснить напад з власної території

Як повідомляв Укрінформ, у середу в результаті ізраїльського удару на півночі сектору Гази загинули троє синів лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. ЦАХАЛ заявив, що загиблі брали безпосередню участь у терористичних акціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-