Японія не планує приєднуватися до альянсу AUKUS  - премʼєр

Японія не планує приєднуватися до альянсу AUKUS - премʼєр

Укрінформ
Японія принаймні на нинішньому етапі не планує ставати частиною AUKUS, навіть з огляду на  загрози в регіоні, що зростають, натомість Токіо продовжить тісну взаємодію з кожною із країн цього альянсу.

Про це заявив премʼєр-міністр Японії Фуміо Кішіда у середу під час спільної пресконференції із президентом США Джо Байденом у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо зробити свій внесок у мир та стабільність у регіоні, тому ми підтримуємо AUKUS на постійній основі», - зауважив Кішіда у відповідь на запитання, чи розглядає Японія можливість приєднатися до цього альянсу.

Читайте також: США, Австралія і Британія за допомогою штучного інтелекту виявлятимуть китайські субмарини

Кішіда зазначив, що Японія підтримує двосторонні та багатосторонні відносили з країнами альянсу, однак щодо прямої співпраці Токіо з AUKUS поки рішень не було ухвалено.

Як повідомлялося, тристоронній альянс AUKUS був створений Австралією, Великою Британією й США у вересні 2021 року з метою посилення міжнародного партнерства у сфері безпеки Індо-Тихоокеанського регіону. Альянс виник на тлі занепокоєнь щодо агресивної політики Китаю в регіоні, а також інших загроз, у тому числі ракетно-ядерної програми Північної Кореї.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-