У Нігерії група бойовиків напала на селище - 25 загиблих, десятки поранених

У Нігерії група бойовиків напала на селище - 25 загиблих, десятки поранених

Укрінформ
У Нігерії в результаті нападу групи озброєних бойовиків на одне з селищ у центральному штаті Когі загинули щонайменше 25 людей і ще кількадесят отримали поранення.

Про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Озброєні нападники приїхали у селище у четвер увечері й відкрили хаотичну стрілянину в різні боки. В результаті застрелили щонайменше 25 людей і поранили ще кількадесят жителів.

Місцева влада заявила, що останнім часом подібні напади відбуваються все частіше й кількість загиблих, у тому числі й дітей, зростає щогодини, та звернулася до уряду країни з проханням розгорнути в цьому районі більше військ, аби запобігти нападам бойовиків.

Як відомо, в Нігерії активно діє радикальне ісламістське угруповання «Боко Харам», яке домагається встановлення у країні шаріату.

Читайте також: ВМС Індії відбили судно у сомалійських піратів і врятували 17 членів екіпажу

Екстремісти регулярно здійснюють збройні напади й терористичні акти, а також відомі тим, що виступають проти західних цінностей та способу життя, особливо наголошуючи на викоріненні нинішньої системи освіти у Нігерії, побудованій на західних стандартах.

З 2009 року це угрупування вбило щонайменше 17 тисяч людей і ще близько 2,6 мільйона нігерійців через напади бойовиків змушені були залишити свої домівки.

Як повідомляв Укрінформ, нігерійські військові визволили близько 300 учнів та співробітників школи, викрадених бойовиками на початку березня, за кілька днів до кінцевого терміну сплати викупу у $690 тисяч.

Фото ілюстративне: Alfa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-