ВМС Індії відбили судно у сомалійських піратів і врятували 17 членів екіпажу

ВМС Індії відбили судно у сомалійських піратів і врятували 17 членів екіпажу

Укрінформ
Військово-морські сили Індії разом зі спецназом звільнили вантажне судно, яке було захоплене сомалійськими піратами, врятувавши 17 членів екіпажу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

ВМС заявили, що всі 35 піратів на борту суховантажу Ruen під мальтійським прапором здалися, а судно було перевірено на наявність нелегальної зброї, боєприпасів і контрабанди.

Судно Ruen було захоплене минулого року, а перехопити його вдалося у п’ятницю, 15 березня.

ВМС Європейського Союзу заявили, що судно могли використовувати як базу для захоплення вантажного судна під прапором Бангладеш поблизу берегів Сомалі на початку цього тижня.

Звільнення судна Ruen стало першим із 2017 року успішним відбиттям судна у сомалійських піратів. Сомалійські пірати довго не проявляли активності, поки наприкінці минулого року не поновили свої напади.

Читайте також: У столиці Сомалі терористи «Аш-Шабааб» напали на готель - троє солдатів загинули

Індія розмістила щонайменше десяток військових кораблів на схід від Червоного моря для забезпечення безпеки від піратів, у той час як західні держави зосередилися на атаках підтримуваних Іраном єменських хуситів.

За повідомленнями індійських офіційних осіб, з 1 грудня ВМС Індії зафіксували щонайменше 17 випадків викрадення, спроб викрадення і підозрілого наближення до кораблів.

Як повідомляв Укрінформ, авіація США та Великої Британії завдала чергових ударів по цілях хуситів у Ємені у відповідь на напади на судна.

Фото: SpokespersonNavy via X /Handout via REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-