У столиці Сомалі терористи «Аш-Шабааб» напали на готель - троє солдатів загинули

У столиці Сомалі терористи «Аш-Шабааб» напали на готель - троє солдатів загинули

Укрінформ
У столиці Сомалі Могадішо бойовики "Аш -Шабааб" напали на готель SYL, троє солдатів загинули, 27 людей отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Напад на готель, який часто відвідують урядовці і законодавці, стався в четвер вечері. Мешканці готелю повідомили, що почули вибухи і стрілянину після того, як нападники увірвалися до готелю.

Відповідальність за напад взяли на себе бойовики "Аш -Шабааб", пов'язані з "Аль-Каїдою".

Як зазначає Al Jazeera, облога готелю тривала 13 годин і завершилася після того, як повстанці "Аш-Шабаб", які захопили будівлю, були знищені силами безпеки. В поліції повідомили, що п'ятеро терористів застрелені, а "їхні тіла були виставлені на показ". Наразі ситуація нормалізувалася, сили безпеки проводять зачистку і розслідування. Унаслідок зіткнень загинули троє солдатів, 9 солдатів і 18 цивільних отримали поранення.

Читайте також: У Нігерії бойовики викрали зі школи понад 200 дітей

Готель SYL ставав мішенню кількох нападів "Аш-Шабаб", хоча і знаходиться в районі міста з високим рівнем безпеки, через розташування навпроти президентського палацу.

Як повідомляв Укрінформ, служба безпеки Швеції повідомила, що заарештувала чотирьох осіб за підозрою у підготовці терактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-