Мексика заявила про призупинення дипвідносин з Еквадором після штурму посольства

Мексика заявила про призупинення дипвідносин з Еквадором після штурму посольства

Укрінформ
Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що країна розірве дипломатичні відносини з Еквадором після того, як поліція увірвалася до мексиканського посольства в Кіто і затримала колишнього віцепрезидента Еквадору Хорхе Гласа.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Еквадорські поліцейські 5 квітня ввечері увірвалися до посольства і затримали колишнього віцепрезидента Еквадору Хорхе Гласа, який шукав там притулку. Президент Мексики назвав цей акт "грубим порушенням міжнародного права і суверенітету Мексики" і повідомив, що його уряд " негайно оголосить про призупинення дипломатичних відносин".

Він також назвав затримання "авторитарним актом".

Рейд відбувся через кілька годин після того, як мексиканський уряд надав Гласу політичний притулок. Глас є чи не найбільш розшукуваною людиною в Еквадорі, проти нього ведуться розслідування у справах про корупцію, хабарництво тощо.

Посольство Мексики в Кіто залишилося під посиленою охороною поліції до кінця п'ятниці.

Днем раніше напруженість між двома країнами загострилася після того, як президент Мексики зробив заяви, які Еквадор вважає «дуже невдалими» щодо останніх виборів, на яких переміг президент Еквадору Даніель Нобоа.

Читайте також: Колумбія висилає аргентинських дипломатів

Як повідомляв Укрінформ, у березні Еквадор офіційно попросив Мексику дозволити арешт на території мексиканського посольства у Кіто свого колишнього віцепрезидента.

Фото ілюстративне: Twitter/@SalaDePrensaEc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-