У РФ опозиціонера Яшина знову відправили в ШІЗО

У РФ опозиціонера Яшина знову відправили в ШІЗО

Укрінформ
Опозиційного політика Іллю Яшина, який перебуває у колонії у Смоленській області, відправили до штрафного ізолятора на десять діб.

Про це повідомив у Телеграм-каналі його адвокат Михайло Бірюков, передає Укрінформ.

За словами адвоката, 3 квітня Яшин мав коротке побачення з матір'ю. Відразу після цього його повели на дисциплінарну комісію, де й визначили покарання. Це сталося за кілька годин після візиту до колонії начальника обласного управління ФСВП Олександра Трачука.

Бірюков додав, що приводом для покарання стало те, що Яшин нібито зняв куртку, сідаючи за стіл перед сніданком. Це, як вважає адвокат, стало формальним приводом для направлення політика в ШІЗО. «Справжня причина - тиск на політичних ув'язнених, їхня навмисна ізоляція не тільки від зовнішнього світу, а й від інших засуджених, спроба позбавити волі, придушити, зламати», - заявив адвокат Бірюков.

Читайте також: Хакери викрали базу даних російських в’язнів, щоб помститися за смерть Навального - CNN

Як повідомляв Укрінформ, російський суд першої інстанції засудив Яшина до 8,5 років ув'язнення у грудні 2022 року через стрим у YouTube, під час якого політик розповідав про вбивства загарбниками мирних жителів Бучі.

На початку грудня 2023 року Яшина на п'ять діб відправили до ШІЗО після того, як він попросив призначити йому іншу роботу замість праці у будзагоні, оскільки не хотів будувати «в'язниці та бараки». Після виходу із ШІЗО політика помістили у суворі умови утримання (СУС).

На початку березня адміністрація ВК-3 у Смоленській області, де Яшин відбуває термін, поставила його на додатковий профілактичний облік як «схильного до поширення екстремізму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-