«Ні - російському закону»: у Тбілісі мітингують проти законопроєкту про «іноагентів»

«Ні - російському закону»: у Тбілісі мітингують проти законопроєкту про «іноагентів»

Фото
Укрінформ
У Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про «іноземних агентів», який напередодні правляча партія «Грузинська мрія» повторно внесла до парламенту.

Про це повідомляє SOVA, передає Укрінформ.

Акція «Ні - російському закону» проходить перед будівлею парламенту Грузії. У мітингу беруть участь громадянські активісти, політики та пересічні громадяни. Демонстранти вимагають відкликати проєкт закону «про агентів іноземного впливу».

За словами представника громадського руху «Джіуті» Георгія Меладзе, на сьогоднішньому мітингу буде розроблено план боротьби проти російського закону.

Читайте також: Президентка Грузії розкритикувала повторний законопроєкт про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що у парламенті Грузії знову ініціюють законопроєкт про «іноземних агентів».

Торік спроби схвалити цю законодавчу ініціативу спричинили масові протести у країні. Люди виступили проти законодавчих ініціатив, які копіюють російський підхід таврувати як «іноагентів» тих, хто не підтримує владу.

Читайте також: Столтенберг застеріг Грузію від ухвалення закону про «іноагентів»

Правляча партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» вирішили відкликати з парламенту законопроєкт про «іноагентів», ухвалений у першому читанні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наміри уряду Грузії повернутися до розгляду законодавства щодо «іноземних агентів» суперечать зміцненню демократичних інституцій.

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що ухвалення закону про «іноагентів» у Грузії є частиною стратегії Москви щодо викоренення впливу Заходу на пострадянському просторі.

Фото: SOVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-