Президентка Грузії розкритикувала повторний законопроєкт про «іноагентів»

Президентка Грузії розкритикувала повторний законопроєкт про «іноагентів»

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко розкритикувала правлячу партію «Грузинська мрія», яка заявила про повторне ініціювання законопроєкту про «іноземних агентів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Зурабішвілі вважає, що «Грузинська мрія» саботує європейський шлях країни. Вона назвала повторно ініційований законопроєкт «російським».

«Тепер все ясно: «Мрія» зробила свій вибір, сказавши «ні» Європі по всіх напрямках», – заявила грузинська лідерка.

Вона нагадала, що Грузія «авансом» отримала статус кандидата на вступ до ЄС, однак тепер правляча партії, за її словами, перешкоджає початку перемовин щодо приєднання.

Окрім цього, Зурабішвілі на брифінгу заявила про необхідність вийти на парламентські вибори «під єдиним європейським прапором».

Читайте також: Президент Киргизстану підписав скандальний закон про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, у середу виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що у парламенті Грузії знову ініціюють законопроєкт про «іноземних агентів».

Минулого року спроби схвалити цю законодавчу ініціативу викликали масові протести по всій країні. Люди протестували проти законодавчих ініціатив, які копіюють російський підхід таврувати «іноагентами» тих, хто виступає проти влади.

9 березня правляча партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» вирішили відкликати з парламенту Грузії законопроєкт про «іноагентів», ухвалений у першому читанні.

Фото: Courtesy Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-