Результати місцевих виборів у Туреччині є «політичним землетрусом» - експерт

Результати місцевих виборів у Туреччині є «політичним землетрусом» - експерт

Укрінформ
Виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає результати місцевих виборів у Туреччині «політичним землетрусом» для країни і сигналом на майбутнє.

Таку думку він висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Звісно, тут ( у результатах місцевих виборів. – Ред.) є політична сенсація. Я можу навіть сказати, що тут є політичний землетрус, можливо, не такий потужний, але чутливий для всієї політичної системи Туреччини. Це очевидні сигнали на майбутнє щодо позиціонування різних політиків у політичній системі і майбутніх виборах», - сказав Семиволос.

Водночас він зауважив, що до нових виборів у Туреччині ще чотири роки, і це стримує багатьох від заяв, що «республіканці змогли реально здолати «прокляття», яке висіло над ними тривалий час, і нарешті вирватися вперед».

За словами Семиволоса, результати виборів свідчать про те, що населення Туреччини не задоволене економічною ситуацією в країні.

«Тут треба розділяти пріоритети, за які голосують турецькі виборці на місцевих і загальнонаціональних виборах, де є геополітика,.. а на місцевих виборах люди голосують своїм гаманцем», - зазначив експерт.

У цьому контексті він привернув увагу до інфляції в країні, здешевлення ліри і багатьох інших супутніх економічних проблем, які призводять до збідніння населення.

«Це вже відчувається, це чутливо, тому люди голосують за опозиційні партії», - констатував виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень.

Читайте також: Зять Ердогана і співвласник Baykar може стати наступним президентом Туреччини - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, турецька опозиційна Республіканська народна партія випередила правлячу Партію справедливості та розвитку на місцевих виборах й отримала крісла мерів у найбільших містах, в тому числі Анкарі та Стамбулі.

Після підрахунку 99,81% бюлетенів на місцевих виборах у Туреччині за мерів міст Партія справедливості та розвитку отримала 35,49% голосів, Республіканська народна партія - 37,7% голосів. Результати виборів до місцевих рад - 32,43% та 34,44% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-