Московський суд заарештував дев'ятого підозрюваного у справі про теракт у «Крокусі»

Московський суд заарештував дев'ятого підозрюваного у справі про теракт у «Крокусі»

Укрінформ
Басманний суд Москви заарештував до 22 травня дев'ятого підозрюваного у справі про теракт у концертному залі Crocus City Hall - громадянина Таджикистану 2000 року народження Назрімада Лутфуллої.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, процес відбувався у закритому режимі.

Лутфуллої затримали наступного дня після теракту, 23 березня, і Преображенський районний суд Москви призначив йому адміністративний арешт на 15 діб. Затриманий визнав свою провину у порушенні громадського порядку. Тепер його підозрюють у тероризмі. За словами адвоката, Лутфуллої частково визнав провину. Йому може загрожувати позбавлення волі аж до довічного.

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, говорячи про затримання дев'ятого підозрюваного у пособництві теракту, не назвав його імені. За його версією, затриманий брав участь у схемі фінансування нападників.

Раніше суд відправив під арешт чотирьох громадян Таджикистану, яких підозрюють у вчиненні теракту, та ще чотирьох осіб, які підозрюються у причетності до його організації.

Крім того, в п’ятницю стало відомо про затримання ще дев'яти людей у Таджикистані - місцеві правоохоронні органи підозрюють їх у зв'язках із нападниками.

Читайте також: США попереджали Росію в письмовому вигляді про загрозу теракту на концерті - Білий дім

Як повідомлялося, увечері 22 березня кілька людей у камуфляжній формі влаштували стрілянину у підмосковному концертному залі Crocus City Hall, виникла пожежа. За останніми офіційними даними, внаслідок теракту загинули 144 особи, ще 382 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-