Португалія з четвертої спроби обрала нового спікера парламенту

Португалія з четвертої спроби обрала нового спікера парламенту

Укрінформ
Новим спікером парламенту Португалії у середу став Хосе Педро Агіяр Бранко від Соціал-демократичної партії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У результаті декількох відкладень голосування в середу головна Соціал-демократична партія і опозиційна партія Соціалістів врешті-решт визначилися з кандидатом на посаду спікера.

Кандидатуру Хосе Педро Агіяр Бранко підтримали 160 із 230 депутатів парламенту. Перші три спроби обрати нового голову парламенту Португалії зазнали невдачі.

Зазначається, що Бранко буде спікером впродовж першої половини нової чотирирічного каденції найвищого законодавчого органу країни. Потім депутат від партії Соціалістів займе його місце.

Франциско Ассіс, який був запропонований другим спікером, пізніше сказав, що соціалісти оберуть «потрібну людину на цю посаду, коли настане час».

Читайте також: В Угорщині почалися масові протести з вимогою відставки уряду Орбана

Проведені на два роки раніше запланованого терміну парламентські вибори у Португалії були призначені після того, коли прем'єр-міністр - соціаліст Антоніо Кошта пішов у відставку в листопаді через розслідування незаконних дій його уряду щодо великих інвестиційних проєктів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза запропонував правоцентристському політику Луїсу Монтенегру сформувати уряд меншості.

Фото: ANTÓNIO COTRIM/LUSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-