Верховний суд США розгляне дві нові справи щодо абортів

Верховний суд США розгляне дві нові справи щодо абортів

Укрінформ
У Верховному суді США знову розпочинаються дебати щодо абортів, зокрема про доступ до таблеток для аборту та державних обмежень для лікарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

“Через два роки після обіцянки вийти з бізнесу з регулювання абортів Верховний суд США знову опинився у центрі боротьби, що має потенційно далекосяжні наслідки для репродуктивних прав та листопадових виборів”, − йдеться у повідомленні.

Рішення суду 2022 року про скасування справи “Ро проти Вейда” змінило правовий та політичний ландшафт у цьому питанні, йдеться у матеріалі.

Це також розчистило шлях для жорсткіших обмежень або заборон на процедуру у штатах, очолюваних республіканцями, та поставило перед демократами серйозну політичну проблему, оскільки прихильники прав на аборти борються за те, щоб запобігти подальшому погіршенню доступу до необхідних медзасобів.

Верховний суд у вівторок, 26 березня, має розглянути обмеження доступу до популярного засобу для переривання вагітності, а у квітні розглядатиме можливість державної заборони, навіть якщо лікар швидкої допомоги вважає, що переривання вагітності збереже здоров’я матері.

Читайте також: Туск хоче послабити польські закони про заборону абортів

Обидві справи протиставляють адміністрацію Байдена християнській юридичній групі, що висунула в суді звинувачення проти абортів. Винесення рішень у двох справах заплановане на кінець червня.

Ці справи, найімовірніше, стануть нагадуванням про аборти всередині виборчої президентської кампанії, наголошуючи як на величезному впливі Верховного суду, який контролюють консерватори, так і на важливості листопадових виборів у контексті доступу до цієї процедури, зазначає Bloomberg.

Як повідомляв Укрінформ, члени обох палат французького парламенту на спільній сесії внесли зміни у Конституцію, додавши в неї право на переривання вагітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-