Трамп з’явився в суді Мангеттена у справі про підкуп порнозірки

Трамп з’явився в суді Мангеттена у справі про підкуп порнозірки

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп явився в понеділок у суд Мангеттена у Нью-Йорку в справі про підкуп порнозірки за мовчання під час виборів 2016 року.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, розглядаються лише процедурні питання: суддя Хуан Мерчан має призначити дату початку кримінального судового процесу над Трампом.

Раніше планувалося, що процес розпочнеться саме сьогодні, 25 березня, але Мерчан дозволив відкласти розгляд справи на 30 днів, щоб дати адвокатам Трампа час на ознайомлення з документами, які стосуються ключового свідка – колишнього адвоката експрезидента Майкла Коена.

Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг закликав Мерчана не затягувати судовий процес.

Адвокати Трампа намагаються віднайти аргументи заради подальшого затягування розгляду справи.

Раніше Трамп намагався зірвати початок цього кримінального процесу шляхом маніпуляцій з поняттям президентської недоторканності.

Читайте також: Суд відмовив Трампу у знятті звинувачень щодо неналежного поводження з секретними документами

Як повідомляє The Hill, адвокати Трампа просили суддю відкласти розгляд цієї справи щонайменше на два місяці, проте суддя з Нью-Йорку Хуан Мерчан відхилив це прохання.

Таким чином, судовий процес у першій кримінальній справі проти Трампа розпочнеться 15 квітня з відбору присяжних.

Як повідомляв Укрінформ, перші судові слухання у кримінальній справі проти Трампа було заплановано на 25 березня. Проти нього висунуті офіційні обвинувачення за 34 пунктами. В обвинувальних документах стверджується, що Трамп сфальсифікував ділову документацію стосовно оформлення 130 тис. доларів, які Коен заплатив порнозірці Стормі Деніелс під час президентських виборів 2016 року, щоб вона мовчала про свої зв'язки з експрезидентом.

У 2018 році Коен визнав себе винним у порушенні федеральних законів про фінансування виборчих кампаній.

Прокурори заявили, що нью-йоркська сімейна компанія Трампа з нерухомості записала відшкодування Коену в 2017 році як судові витрати, порушивши закон штату про заборону фальсифікації ділової документації з метою приховування іншого злочину.

Прокурори стверджують, що Трамп намагався приховати порушення федерального закону про фінансування виборчої кампанії, а також закону штату, який забороняє просування кандидата незаконними методами.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-